tekst-gooisebeukenroute

In het najaar van 2003 hebben we nog een route gemaakt nabij Huizen, de Gooise Beukenroute. Deze route is 12 kilometer lang maar kan worden ingekort tot 9 kilometer. Deze route hebben we in 2022 geheel doorgenomen en de tekst en kaart zijn vernieuwd.

Dit is een wandeling die voornamelijk door bos en hei gaat en is voor 95% onverhard. Smalle kronkelpaadjes en brede bospaden wisselen elkaar af. Het aantal beuken langs deze route gaf de wandeling zijn naam. Ook komt deze wandeling door landgoederen 'De Beek' (lange variant) en 'Oud Bussem'.

In de loop der jaren is deze wandeling telkens aangepast aan de nieuwe omstandigheden.

De wandeling loopt door veel gebieden waar honden alleen aangelijnd mee mogen.
Veel dieren zijn bang voor honden. Dat is niet voor niets zo, want de hond is een jager. Ook al doet een hond niets, van de geur alleen al schrikken veel dieren. Niet alleen zijn veel dieren bang voor honden, maar ook mensen zijn niet altijd gediend van uw hond.

Ik heb gekozen voor dit startpunt omdat ik de wandeling op deze manier evenwichtig opgebouwd vind. Tuincentrum Rebel biedt, als het open is, toiletgelegenheid. Uiteraard staat het je vrij om de wandeling bij ieder punt te beginnen. Punt 12 is met name een ideaal punt als je met het openbaar vervoer komt.

ga naar de wandeling

Van deze wandeling zijn ook twee gpx-bestanden beschikbaar.
download het gpx-bestand (12 km)
download het gpx-bestand (9 km)